Няма добавени продукти в тази категория.

В тази подкатегория е представена колекцията ни от дамски къси чорапи. Тази група има специално приложение в дамското облекло и се използва масово в ежедневието. Чорапите с дължина до глезена или средата на прасеца са взаимствани от класическия мъжки чорап. Тяхната цел е да служат като бариера между кожата на крака и затворените обувки. В някои случаи се носят и с отворени летни модели.

Стандартните къси чорапи се изработват от различни материи, в зависимост от тяхното предназначение. Моделите, които се носят със спортен тип облекло и спортни обувки са изработени предимно от памук и вълна с добавка на някои синтетични влакна за по-висока еластичност и устойчивост.

Късите чорапи, които се носят с елегантни обувки са модели, разработени на принципа на чорапогащника. Те са съставени изцяло от синтетични нишки, като полиестер, найлон, полиамид и микрофибър. При повечето изделия са добавени влакна от ликра, придаващи деликатен гланц на дамското стъпало. Все по-често сред материалите, използвани за производство на дамски къси чорапи присъства и бамбукът – 100% натурален продукт с високи антибактериални свойства.

Каква е модата при късите чорапи?

Модата при късите чорапи се мени постоянно, но класическите модели запазват своето постоянно присъствие. Семпли, деликатни и невероятно изящни, тяхното присъствие е абсолютно ненатрапчиво, което е основна цел в болшинството от случаите. При тях няма декорации, принтове и бродерии. Изработват се основно в черен цвят и екрю.

Сред модерните къси чорапи ще срещнете:

Атрактивни разцветки

Някои модни трендове наложиха носенето на чорапи в ярки и свежи цветове. Можете да откриете модели в червено, розово, оранжево, както и такива в синьо, зелено и жълто. При някои марки могат да се забележат дори разноцветни изделия. Цветните модели се търсят основно от по-младата потребителска аудитория, като често се комбинират с цвета на спортните обувки или други компоненти от облелото. Те са най-удачното решение при изграждане на модерна парти визия.

Мрежести

Мрежестите чорапи и чорапогащници имат невероятно секси излъчване. Еротиката е основна тяхна функция, тъй като фината и по-едра мрежа успяват да изваят по един очарователен начин формата на крака. Мрежестите модели могат да се използват по всякакъв начин – с панталон, рокля или пола. Основно изискване при тяхното носене е обувките да са елегантни и по възможност на висок ток.

Фигурални

Фигуралните дамски къси чорапи обикновено са акцент в дамското облекло. Те не могат да служат като фон, а и не бива да се похабяват изящно изработените им декорации, оставайки скрити от дрехите и обувките. Добре е да се съчетават с панталон с дължина 7/8 и с по-отворени елегантни обувки.