Няма добавени продукти в тази категория.

В тази категория ще откриете едни от най-стилните и удобни спортни тениски онлайн. Както всеки електронен магазин, така и ние сме на разположение на всички български потребители. Вече не е необходимо да пътувате до най-близкия голям град, за да закупите качествена тениска за спорт или за разходка. Ние предлагаме разнообразни и наистина изгодни модели, при които съотношението между качество и цена е отлично.

Тениската като класическо спортно облекло

Масово използваният днес Т-шърт води своето начало от класическите спортни тениски, носени от професионалните състезатели. Постепенно горната част на класическия спортен екип се е пренесла в ежедневното облекло и днес тениската е не просто дреха, а огромен пазар, оценяван на над 2 милиарда долара.

Тениската е устойчива, удобна еластична дреха, а да не забравяме и максимално достъпна. От нейното създаване през 1920 г като самостоятелен тип дреха до днес, тя е претърпяла сериозни промени. В началото класическият Т-шърт е бил част от долното облекло, но днес е основна част от гардероба, която отдавна не се носи само по време на спорт, но и в ежедневието и дори на официални събития.

Коя е идеалната спортна тениска?

Сред огромното разнообразие от дамски спортни тениски, предлагано на родния и международните пазари ще откриете както висококачествени продукти, така и изделия с посредствени характеристики и свойства. Идеалната тениска за спорт е малко по-различна от тази, която носим в свободното си време или по оживените градски улици. В зависимост от типа спорт, за който е предназначена, спортната тениска може да бъде:

Изцяло памучна или изработена от синтетични влакна

Материалите са изключително важни при производството на спортни тениски. Определени марки печелят популярност, залагайки на 100% органичен памук и натурални багрила, докато масово използваните тъкани представляват микс от различни синтетични нишки за по-висока еластичност и допълнителна здравина.

И едните и другите материали притежават безспорни предимства. Докато тениската изработена изцяло от памук се мачка и деформира, то моделите от полиестер, ликра и микрофибър не се нуждаят от никакво гладене, изсъхват бързо и не се разтягат и деформират. Памучните изделия, обаче не дразнят кожата и не се наелектризират.

Кройка и размер

Както при мъжките, така и при дамските тениски за спорт визията търпи постоянни промени. Докато в недалечното минало актуални са били по-свободните модели с класическа Т-образна форма и широк ръкав, то днес на мода са прилепналите по тялото тениски, в това число и ръкавите, които вече са и доста по-къси. Размерът трябва да бъде съобразен с формата на тялото, а това означава, че не е удачно да поръчвате изделие, което е с един или повече номера по-голямо, особено ако смятате да спортувате със закупената тениска.

Формата и големината на деколтето също са много различни при спортните модели. Конкретно при дамските спортни тениски деколтето е по-малко изрязано и обикновено с класическа заоблена форма. Ние ви предлагаме оригинални дамски тениски за спорт на едни от най-престижните марки, които ще ви осигурят невероятно удобство, докато тренирате.

Към която и спортна дисциплина да сте насочили своето внимание, нашите тениски ще ви помогнат да се съсредоточите изцяло върху правилното изпълнение на упражненията, без да насочвате дори за миг вниманието си към начина, по който фланелката ви стои. Плътно прилепващите към тялото еластични модели са идеални за практикуване на йога и пилатес, при които навеждането е едно от основните движения. Качествените материали, от които са изработени са деликатни към кожата, а изработката допринася много за тяхното удобство.