Продукти, добавени за сравняване: 0
Подреди по:

Към този раздел на нашия електронен магазин можете да се насочите директно, в случай че търсите луксозен халат за баня на изгодна цена. Тук е представено разнообразие от качествени модели, способни да отговорят на всяко потребителско търсене. Ако качеството на халата, както и на всеки друг тип облекло е важно за вас, то нашият магазин няма да ви разочарова.

Халатът – най-удобната домашна дреха

Халатът е типът дреха, която всеки обича да носи. Свойството на един удобен и мек дамски халат за баня да попива нежно излишната влага, трудно може да бъде заменено от обикновената хавлиена кърпа. Оставяйки се в деликатната му прегръдка, не е нужно да извършвате допълнителни действия по подсушаване на тялото. Просто се обгърнете с мекия халат и се насочете към други занимания или се отдайте на пълен релакс.

Луксозният халат за баня, особено ако е закупен на изгодна цена ще се превърне в любимата ви домашна дреха. Ще предпочитате да го носите през свободните уикенди и в късните вечери, след натоварен делничен ден. Банята дори няма да бъде задължително условие, за да го носите. Можете да се загръщате в топлата хавлиена тъкан, когато ставате от леглото, докато си правите закуска или се приготвяте да си лягате.

Модели подходящи за всеки сезон

Сред различните модели дамски халати за баня, предоставени от нас на атрактивни цени ще откриете изделия, подходящи за различните сезони. Предлагаме ви модели с по-висока плътност, подходящи за по-хладните месеци от годината, а също и такива с по-лека текстура, които можете да използвате през горещото лято. Важно е да изберете правилно своя модел, в случай че държите да използвате един единствен халат през цялата година. Той трябва да бъде максимално удобен и да има отлични влагоабсорбиращи свойства.

Разнообразие от материали, десени и разцветки

При нас всяка жена може да намери разнообразие от дамски халати за баня. Различните изделия са изработени от различни тъкани, спрямо стил и сезонно предназначение. Изборът при десените е не по-малко атрактивен. Предлагаме халати в най-актуалните в момента разцветки, като не липсват и комбинациите от два или повече цвята.

Удачен избор от размери

Размерите на представените в раздела дамски халати ще отговорят на всяко ваше търсене. Както по-едрите, така и дребните дами ще намерят идеалния дамски халат, отговарящ на тяхната фигура. Моделите са със стандартизирани по европейския стандарт номера, което ще улесни максимално всяка поръчка. При евентуално несъответствие на номерата, нашата практика включва и смяна на закупения продукт с подходящ размер.

С качулка или без

Някои дами предпочитат халатът да бъде с добре оформена яка, но други са почитатели на удобните дамски халати за баня с качулка. Вторият тип халати елиминира нуждата от кърпа за подсушаване на косата. Удобната качулка ще попие влагата от косата, без да се налага да търкате агресивно и да повреждате структурата на косъма. Качулката ви позволява дори да излизате на открито, без риск от настинки през по-хладните месеци.

На кои критерии отговаря идеалният дамски халат?

При избора на хавлиени халати за баня е важно да търсим няколко основни характеристики, които единствено качественото изделие притежава. Те ще ни помогнат да закупим продукт, който ще ни радва с мекото си докосване, а не кичозно изделие с почти никакви попиващи влагата свойства. Идеалният халат трябва да бъде:

Изработен от напълно натурални материали

Халатите, изработени от 100% памук притежават най-добра влагоабсорбираща способност. За разлика от нискокачествените евтини изделия, памучният халат попива влагата още с първия допир до тялото. Същото свойство притежава и друга група растителни влакна – бамбукът. Бамбуковите нишки се влагат все по-често в бебешките и санитарни изделия, поради пълната хипоалергенност на тази тъкан. Тъй като влиза в пряк контакт с кожата, халатът не бива да предизвиква дискомфорт, обриви и сърбежи.

Максимална плътност за максимален комфорт

Колкото по-мек и приятен на допир е хавлиеният халат, толкова по-луксозно усещане създава. Всички луксозни халати за баня са с дебелина от поне 500 - 600 гр./м2. За сравнение, най-ниският клас при хавлиените изделия започва от 300 гр./м2. С най-голяма плътност са килимчетата за баня, достигащи дебелина от 1200гр./м2. При кърпите и хавлиите е важно да се следва златната среда, в случай че се търси мек и приятно отнемащ влагата дамски халат.

Технология на обработка на влакната

За луксозно усещане, както и за допълнителна здравина и абсорбираща способност е важна технологията, по която се обработват натуралните влакна. Методите, отговорни за отличната плътност и мекота на изделията варират спрямо вида на суровината – памук, бамбук или синтетика. При различните технологии памукът се разчепква по краищата на нишката, което ѝ придава допълнителна мекота. Някои технологии целят да предотвратят развитието на плесени и гъбички в тъканта при постоянен досег с влагата.