Няма добавени продукти в тази категория.

В този раздел е събрана чудесната ни колекция от плажни шапки, от които можете да изберете най-подходящата за предстоящата си почивка. Това са изделия с актуален на модните тенденции дизайн и невероятно качество, които не само ще ви предпазят от силното лятно слънце, но и ще ви помогнат да изградите стилна, модерна и впечатляваща визия.

Защо шапките са необходим аксесоар през лятото?

Малко аксесоари успяват така деликатно да ни предпазят от вредните UV лъчи през лятото, както една добре проектирана плажна шапка. В зависимост от нейния дизайн и най-вече от големината на периферията, шапката може да предпази както лицето, така и раменете и деколтето от слънчево изгаряне.

Рядко осъзнаваме, че слънцето ни огрява със силните си лъчи не само докато лежим на плажната ивица или край басейна. То е наш постоянен спътник и по време на прехода от хотела към морския бряг, а също и докато правим релаксиращите си разходки. Чудесните шапки за плаж са необходимо защитно средство не само, когато сме на почивка. Те са аксесоар от първа необходимост и в градска среда, особено ако ежедневието ни принуждава да прекарваме известно време на открито.

Уникална защитна функция

Плажната шапка, независимо от нейната кройка и стил притежава свойството да предпазва лицето от вредните UV лъчи. Както знаем всяко слънчево изгаряне добавя години към моментната ни възраст, тъй като унищожава естествената влага в кожата и намалява нейната еластичност. Пигментните петна, възникнали след излагане на слънце са още един естетически проблем, с който дамите не желаят да се сблъскват.

По лекарско предписание

Макар и да не са почитатели на носенето на плажни шапки през лятото, много хора са принудени да ги използват, заради редица здравословни проблеми, голяма част от които и дерматологични. Шапката предпазва не само от слънчево изгаряне, но и от прегряване. Хипертониците и хората, страдащи от екземи и розацея не бива да излизат на открито без защитна плажна шапка, особено в обедните часове.

Да защитим и косата

Всяка дама може да сподели за вредното въздействие на слънчевите лъчи върху косата ѝ, особено в комбинация със солената морска вода или хлорираната в басейните. Ако наскоро сте боядисали косата си в красиви нюанси, едва ли бихте желали цветът да избелее, а косата да стане суха и силно чуплива. Лятната шапка е пръв приятел на косата ви, дори за момент да я скрива и да запарва скалпа.

Как да ги избираме?

Изборът на плажните шапки съвсем не е проста задача. Като типичен аксесоар, те трябва да изпълняват чудесно ролята си на акцент или добавка към облеклото, след което трябва да се обърне внимание на защитните им функции. Избирайки шапка за лятната си почивка е добре да съчетаете избрания модел със стила си на обличане. Една бейзболна шапка няма да стои добре в комбинация с елегантна лятна рокля, затова пък сламената шапка с широка периферия винаги ще подхожда на вашия стил.

Можете да я комбинирате с бански, плажна рокля или джинси – ансамбълът винаги ще е удачен. В зависимост от това каква част от тялото си искате да покриете, можете да изберете и вида и размера на периферията. За лятото препоръчваме да се насочвате към шапки за плаж, изработени от леки материи, които позволяват свободна циркулация на въздух.